Jakten på julegløden

Glød er et av de mest brukte ordene i artikler som omhandler skjønnhet. Vi nordmenn er ville etter produkter, tips og triks som gir oss den etterlengtede gløden. For de aller fleste handler det om å sanke råd om hvilken hudpleie som virkelig funker. Du kan sparkle på så mye sminke du bare vil, men hvis huden din ikke har det bra uteblir gløden. 

Beskrivelsene over er forøvrig helt normalt om vinteren. Den konstante vekslingen mellom tørr og oppvarmet inneluft, og kald uteluft er brutal for huden din. Etter 10 år som skjønnhetsjournalist og lidenskapelig opptatt av hudpleie, kan jeg ikke stresse nok betydningen av å rense huden riktig og nok. For at de gode kremene og serumene du har brukt pengene dine på skal få gjøre jobben sin, må du fjerne alt som ligger på hudens overflate og blokkerer passasjen nedover. Gjør du ikke dette blir de dyre dråpene bare liggende utenpå som et lag, og huden blir seendes grå og gusten ut. Foruten sminke og smuss, ligger det også døde hudceller på hudoverflaten. Huden vår produserer nye hudceller hele tiden, og det tar cirka 28 dager fra en hudcelle blir dannet til den «dør» ? altså blir gammel og tørr. Disse må du fjerne med en god ansiktsskrubb, helst et par ganger i uka. 

På denne tiden av året gjør du klokt i å velge en som inneholder gode oljer slik at huden pleies samtidig, nå som den er så dehydrert. Jeg har testet en hel haug med ansiktspeelinger opp gjennom årene, og blant mine soleklare favoritter er Helena Rubinsteins Pure Ritual Care In Peel. Hvorfor? Fordi den gir den luksuriøse hudpleiefølelsen, samtidig som den leverer. 

En ertestor porsjon masseres på tørr hud, for så å renses av med vann mens du fortsetter å massere. Da blir den nemlig til en slags rensemelk som glir lett av huden. Det geniale med produktet er den fantastiske fuktpleiende og geléaktige konsistensen, som gjør den til en peeling du faktisk har lyst til å bruke flere ganger i uken. Godt lukter den også. Den glatte og myke huden du får etterpå, gløder litt ekstra i noen timer. Dette er ikke helt unikt for akkurat denne peelingen, men betyr at blodsirkulasjonen i huden har kommet igang. Jeg pleier ofte å bruke den før fest.

PS: Smører du på et rikt oljeserum rett etter peelingen, har du virkelig gitt mat til huden!

14 kommentarer

Siste innlegg