SOS Vinterhud

Jeg vet, jeg vet. Du har hørt den tittelen før. Det gjentas til det kjedsommelige. Men hallo. Hvor ubehagelig er det ikke med den tørre, stramme, irriterte, rødmussede huden de aller fleste av oss har akkurat nå? På denne tiden er i hvert fall jeg desperat etter å finne produkter og hudpleieserier som lindrer symptomene nevnt. Jeg har nemlig begynt å se et mønster, hver januar tror jeg at jeg har fått en eller annen allergisk reaksjon. Men så demrer det for meg at jeg hadde det på akkurat samme måte året før. 

Grunnen til at huden reagerer som den gjør på denne tiden av året, og gjør at i hvert fall jeg ser ti år eldre ut i form av linjer og rynker og det som er, er det tørre inneklimaet. For jo mer gradestokken kryper nedover, jo mer skrur vi opp varmen. Er du som meg i tillegg dårlig til å drikke vann om vinteren, blir huden passe dehydrert, og følgelig litt sinna. For mitt vedkommende betyr det at all hudsminke jeg legger, kiler seg ned i linjene som oppstår i min fuktfattige hud. Og når det skjer, ser man bare enda mer sliten ut.. 

Så hvordan mette huden med fukt uten å måtte smøre på enorme mengder gjennom hele dagen? Svaret er å finne en hudpleieserie som bedrer hudens egen evne til å holde på fukten. Selv har jeg blitt stor tilhenger av hudpleie fra et merke som heter Moana skincare. Dette er en økologisk hudpleieserie fra New Zealand, med opptil 95 % aktive ingredienser fra naturen, og for det meste havet. Flere av ingrediensene skal hjelpe til med å styrke hudens barriere. Dette betyr en hud som blir mer motstandsdyktig utenfra og inn, og omvendt, og således flinkere til å holde på egen fuktighet.

Teori til siden. Min opplevelse etter å ha prøvd serien i 6 uker er at jeg bruker mye mindre fuktighetskrem hver gang, enn jeg normalt ville ha brukt. Huden føles myk og god. Kremene jeg har prøvd, som heter Renewal Day Cream og Nourishing Cream, er nokså tynne i konsistensen, og trekker relativt raskt inn. Jeg foretrekker egentlig tykke, deilige kremer siden jeg har så tørr hud, og umiddelbart tenkte jeg første gang at dette kom til å kjennes tørt kjapt. Ville det bli som en tørr film på huden? Men etter bare et par dagers bruk føltes huden tilfreds og absolutt ikke lenger tørr, selv etter morgen- og kveldsrens. Oljeserumet kjennes mer fuktpleiende ut der og da, og er deilig å bruke under dag- og nattkremen. Huden får straks en veldig fin glød som ikke nødvendigvis varer dagen ut, men det kjennes som den liker det som er i serumet. Øyekremen er rikere enn jeg hadde forventet, og jeg liker at den kommer på pumpeflaske, noe som er mye mer hygienisk. 

Konklusjonen må bli at serien virkelig leverer på å være et fuktboost til huden, på en ganske unik måte. Den inneholder dog mye aktive ingredienser, så har du hudallergi eller en veldig sensitiv hud, er det nok lurt å starte med kun ett produkt i første omgang, og se om du reagerer på det som er i. 

3 kommentarer
  1. Every weekend i used to pay a visit this site, because i
   want enjoyment, for the reason that this this website conations genuinely good funny information too.

  2. Great work! That is the kind of info that are supposed
   to be shared around the web. Shame on the seek engines for no longer positioning this
   publish upper! Come on over and visit my web site .
   Thanks =)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg