Mine hudpleiefavoritter

Foto: Gry Traaen, @grytraaen

 

Jeg har i mange år vært veldig nøye med hudpleierutinene mine, men enda mer nå enn før. Denne vinteren var tøff mot huden min, som reagerte på ekstremkulda og den tørre inneluften med å bli supersensitiv og tørr. Jeg kunne ikke smøre ansiktet med annet enn en veldig fet kroppskrem i ukesvis, og reagerte selv på øyekrem. Da vårlyset kom, så jeg at vintermånedene hadde satt sitt varige preg på huden.

Så nå, når huden er i balanse igjen, men også utsettes for sol og saltvann (for en forsommer vi opplever!) som virker uttørrende, er det full fres på badet morgen og kveld. For min tørre hud er hovedpri fuktmettende produkter, men de må også inneholde aktive ingredienser. Jeg nærmer meg godt voksen alder, og det begynner å synes:)

Det er ingen vits i å pøse på med dyre serum og kremer, om ikke huden renses først. Unn den derfor en grundig rens først, både morgen og kveld. Om morgenen for å fjerne talg og avfallsstoffer som huden kvitter seg med i løpet av natten. Om kvelden for å fjerne sminke og smuss som forurensning, solkrem og svette. Kjør gjerne dobbelrens om kvelden, det vil si fjern sminke og overflatesmuss først, og deretter renser du med et mer dyptvirkende renseprodukt ned i porene. Når du da følger på med serum, kanskje en fukt- eller rensemaske først og så en deilig fuktighetskrem, vil disse få muligheten til å slippe ned i hudlaget og gjøre jobben sin! Jeg kan på det varmeste anbefale Clarisonics rensebørste. Jeg bruker den religiøst om kvelden, av og til også om morgenen, men ofte holder det med en klut fuktet i varmt vann (jeg lar den ligge noen sekunder på ansiktet for å åpne porene, før jeg skyller med lunkent vann).

Clarisonics rensebørste er konstruert slik at den “skyller” smusset ut av porene, og huden føles fantastisk ren etterpå. Alle jeg har anbefalt den til, har elsket den. Den er super å bruke etter sminkefjerning. Bare sprøyt på et godt renseprodukt, og kjør i vei. Tar nøyaktig ett minutt, det har du tid til!

 

Disse produktene er helt suverene for min hud, og gir akkurat passe med fukt og pleie. Det er skikkelig deilig å ha en hud i balanse igjen som kjennes fuktmettet, og det er vel verdt tiden det tar. 10 minutter mindre tv, mer beroligende selvpleie på baderommet.

Litt om de forskjellige og hvorfor jeg elsker de:

Omoroviczas produkter er luksuriøs hudpleie, basert på helende mineraler fra thermalske kilder i Budapest, samt andre naturlige ingredienser. Du kjenner det med en gang på duft og konsistens, at dette er bra for huden din. Det anerkjente hudpleiemerket putter ikke tull i krukkene sine, og det er dette du betaler for. Prisen er stiv idet du drar kortet, men kremene er utrolig drøye! Og for min hud har det gjort hele forskjellen.

På Clarisonic-børsten min veksler jeg mellom Omoroviczas Moor Cream Cleanser, som ikke virker uttørrende, og Rudolph Cares Cleansing Foam, de dagene huden kjennes fet etter all solkremen. En liten ertestor porsjon er nok, etter at børsten fuktes med litt vann.

Når huden kjennes ren, følger jeg på med et par dråper av Babors Rejuvenating Face Oil, som jeg varmer opp i hendene først. Jeg elsker oljeserum. For det første fordi det gir en ekstra mengde fuktpleie som huden min tørster etter, men også fordi hudpleien i serum som oftest er mer konsentrert, og tas opp i huden på en annen måte enn fuktighetskrem. Babors oljeserum er helt suveren, pluss at den lukter superdigg. Det betyr litt, i hvert fall for meg. Det skal være en koselig stund på badet.

De dagene jeg ønsker et ekstra boost, legger jeg Omorviczas Gold Hydralifting Mask først, som får virke et kvarters tid. Huden kjennes herlig oppstrammet og proppet med næring, og den er således perfekt å bruke før du skal noe spes.

Ingen dag uten øyekrem! Akkurat nå bruker jeg Rudolph Cares Eye Cream med acai som er en sterk antioksidant. Den etterlater huden under øyepartiet myk gjennom dagen, og kommer i en praktisk tube, som gjør at du slipper å stikke fingrene nedi en krukke. Pluss for hygienefaktoren der, altså.

Jeg avslutter med Omoroviczas Intense Hydralifting Cream, som er deilig fuktgivende, dufter av rose, og virkelig så drøy at jeg nå, etter snart fire ukers bruk, nesten ikke kan se at jeg har vært oppi der. Rejuvenating Night Cream bruker jeg om kvelden, og den er noe fetere og rikere. Det føles bra, for om natten skal huden bygge seg opp igjen etter dagens påkjenninger, og da kreves det litt mer muskler.

Fortsatt herlige sommerdager, dere!

Sara:)

 

 

 

7 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg