Lag din egen bodylotion

Jeg har i mange år vært opptatt av å spise så rent og økologisk som mulig. Da jeg gikk gravid første gang, ble jeg også opptatt av at det jeg smurte på kroppen, samt smurte på i armhulene, skulle være så naturlig som mulig. Særlig tenkte jeg på kroppskremen jeg brukte, som skulle på i såpass store mengder, og daglig på magen for å unngå strekkmerker. Til min store glede har utvalget av økologisk og naturlig kosmetikk økt. Jeg har testet mye, og opplever at de gamle, trauste og tidvis udelikate “helsekost-produktene” er erstattet med delikat og spennende kosmetikk som leverer på lik linje med mer tradisjonell kosmetikk. Og det må de.

Men tilbake til dette med kroppskrem. For å bevare brunfargen etter sommeren lengst mulig, smører jeg meg daglig med bodylotion etter dusj. På pureyou.no, som er en nettbutikk med fresh økologisk kosmetikk og hudpleie, kom jeg for litt siden over en krukke med 100 % naturlig sheasmør. Etter råd fra de søte jentene som driver butikken, pisket jeg opp litt av smøret med tilsvarende mengde extra virgin kokosolje i kjøkkenmaskinen min. Det tok et par minutter, og resultatet ble en superfluffy og myk krem, som føles helt fantastisk på huden. Topp for å forebygge strekkmerker er den også. Jeg brukte en slikkepott til å skrape den ut av bollen, og hadde den over på en liten krukke. Denne gleder jeg meg til å bruke med god samvittighet.

Dette var superenkelt, og ikke minst gøy! Og du- hvis du ikke liker lukten av sheasmør, så kan du med fordel tilsette et par dråper eterisk olje fra for eksempel lavendel. Og du får kjøpt små, fine krukker på nettet som ser veldig dekorative ut på badet, om du ønsker. Fin vertinnegave er det også, lagd med mye omtanke.

Lykke til!

Sara:)

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg