Skjønne triks

Foto: Gry Traaen

I sommer fikk jeg spørsmål fra min svigerinne om jeg hadde noen godt bevarte beautytriks og hemmeligheter å dele. En hel haug, tenkte jeg, og lurte på hvor jeg skulle begynne. Poenget var at hun ønsket kun noen få, og de aller beste, kokt ned til en sånn 4-5 tips. Det ble vel nærmere 10 stk jeg ramset opp for henne, og disse tenkte jeg å dele med dere også. Noen av dem har jeg allerede skrevet om i Kamille og på Instagram, men gode ting bør vel kunne repeteres:)

1. Dette sminketipset lærte jeg av Mamma da jeg så smått begynte å sminke meg. Jeg var en nokså late bloomer, godt over 16 før jeg i det hele tatt tok i en mascarakost, fotballjente som jeg var.  Legger du eyeliner på våtkanten oppe (under øyelokket på en måte) og mascara kun på de øvre vippene, åpner du øynene samtidig som du markerer blikket og fremhever øyefargen din. Eyeliner på våtkanten nede også, vil smalne øynene.

2. Etter at jeg klippet meg nokså kort i vinter, ble det en del mer styling, og følgelig et hår som fortere ble fett. Selv om føning og rettetang sliter på håret, fant jeg ut at ved å gjøre det etter hver vask, vasket jeg til gjengjeld håret mye sjeldnere. Faktisk kun en gang i uken. Fordi det glatte håret holder seg fint lenger, og jeg bruker ingen produkter i det. Og å vaske ofte sliter på håret, det også. PS: Bruk en varmespray for å beskytte håret mot slitasje, før du tar i bruk føner og rettetang.

3. Jeg er veldig glad i selvbruning. Etter at selvbruningsvotten kom på markedet, går det som en lek. Mye kjappere og lettere, og resultatet blir helt jevnt. Og du slipper griset på hendene. Husk å vaske votten (som du får kjøpt på Vita feks) med såpe og vann etterpå, klem ut alle rester av produktet, og heng til tørk.

4. Jeg sliter veldig med tørr hud på føttene, og sprukne hæler, men har frem til i sommer ikke giddet å ta meg bryet med jevnlig fotfiling. Det er dumt, det! Filer du føttene litt hver dag, slipper du skippertakene og den store jobben. Det er forøvrig mye lettere å få fotsopp og andre uhumskheter, om hælene er sprukne. Husk å smøre de inn med en fet krem etterpå, og er de ekstra tørre legger du på et skikkelig tykt lag og sover med fryseposer under bomullssokker over natten.

5. Bruker du neglklipper? Bytt til en butt neglsaks, som gir et mye rundere og penere resultat, og mindre filejobb etterpå.

6. Med mindre rougen din er knallrød eller veldig rosa, kan du gjerne stryke litt over øyelokket også. Det binder på finurlig vis makeupen sammen, og gir en veldig fresh look. For øyeblikket, mens huden min fremdeles er litt brun, bruker jeg en ferskenrosa rouge som ser veldig naturlig ut over øynene.

7. Foundation i hele ansiktet ser ofte maskete ut. Legg kun der du trenger å jevne ut huden, for eksempel i pannen og på kinnene, og du vil oppleve at du faktisk kjenner deg igjen i speilet.

8. Jeg har i årevis prøvd å knekke min egen hårkode etter vask. Det blir utrolig brusete og stort og ser omtrent elektrisk ut. For en tid tilbake ga frisøren min meg følgende tips: Ha en til to dråper hårolje (jeg bruker Weleda sin) i hendene, gni håndflatene, og ha i lengdene når håret er tørt. Ikke i hodebunnen, da håret fortere blir fett. Tvinn håret opp i en liten topp, og gå sånn en times tid. Når du slipper ut håret, har det roet seg og er mye mer medgjørlig, glansfullt og fint. Fletter du det isteden for å tvinne, får du fine bølger på kjøpet.

9. Kremhighlighter i champagnefarge på øyelokket gir et utrolig friskt utseende, og kan brukes på kinnben, neserygg og amorbuen. Per dags dato et produkt jeg er avhengig av, og min favoritt er fra RMS Beauty. Beste påføringsmetode synes jeg er med ringefingeren, fordi resultatet blir mykere og mer naturlig enn om du bruker pekefingeren.

10. Den fineste sminken er den som fremhever dine egne trekk. Når det kommer til øyenskygge til hverdags, er et lite triks å prøve å se hvilken farge som naturlig befinner seg i globallinjen din(der øyelokket buler ut). Rødbrun, fersken eller kanskje en lillatone? Finn en så lik jordfarget skygge som mulig, det vil komplimentere både huden din og øynene dine.

Og du: invester i gode makeupkoster. Det er det så verdt!

Foto: Gry Traaen

Mine hudpleiefavoritter

Foto: Gry Traaen, @grytraaen

 

Jeg har i mange år vært veldig nøye med hudpleierutinene mine, men enda mer nå enn før. Denne vinteren var tøff mot huden min, som reagerte på ekstremkulda og den tørre inneluften med å bli supersensitiv og tørr. Jeg kunne ikke smøre ansiktet med annet enn en veldig fet kroppskrem i ukesvis, og reagerte selv på øyekrem. Da vårlyset kom, så jeg at vintermånedene hadde satt sitt varige preg på huden.

Så nå, når huden er i balanse igjen, men også utsettes for sol og saltvann (for en forsommer vi opplever!) som virker uttørrende, er det full fres på badet morgen og kveld. For min tørre hud er hovedpri fuktmettende produkter, men de må også inneholde aktive ingredienser. Jeg nærmer meg godt voksen alder, og det begynner å synes:)

Det er ingen vits i å pøse på med dyre serum og kremer, om ikke huden renses først. Unn den derfor en grundig rens først, både morgen og kveld. Om morgenen for å fjerne talg og avfallsstoffer som huden kvitter seg med i løpet av natten. Om kvelden for å fjerne sminke og smuss som forurensning, solkrem og svette. Kjør gjerne dobbelrens om kvelden, det vil si fjern sminke og overflatesmuss først, og deretter renser du med et mer dyptvirkende renseprodukt ned i porene. Når du da følger på med serum, kanskje en fukt- eller rensemaske først og så en deilig fuktighetskrem, vil disse få muligheten til å slippe ned i hudlaget og gjøre jobben sin! Jeg kan på det varmeste anbefale Clarisonics rensebørste. Jeg bruker den religiøst om kvelden, av og til også om morgenen, men ofte holder det med en klut fuktet i varmt vann (jeg lar den ligge noen sekunder på ansiktet for å åpne porene, før jeg skyller med lunkent vann).

Clarisonics rensebørste er konstruert slik at den “skyller” smusset ut av porene, og huden føles fantastisk ren etterpå. Alle jeg har anbefalt den til, har elsket den. Den er super å bruke etter sminkefjerning. Bare sprøyt på et godt renseprodukt, og kjør i vei. Tar nøyaktig ett minutt, det har du tid til!

 

Disse produktene er helt suverene for min hud, og gir akkurat passe med fukt og pleie. Det er skikkelig deilig å ha en hud i balanse igjen som kjennes fuktmettet, og det er vel verdt tiden det tar. 10 minutter mindre tv, mer beroligende selvpleie på baderommet.

Litt om de forskjellige og hvorfor jeg elsker de:

Omoroviczas produkter er luksuriøs hudpleie, basert på helende mineraler fra thermalske kilder i Budapest, samt andre naturlige ingredienser. Du kjenner det med en gang på duft og konsistens, at dette er bra for huden din. Det anerkjente hudpleiemerket putter ikke tull i krukkene sine, og det er dette du betaler for. Prisen er stiv idet du drar kortet, men kremene er utrolig drøye! Og for min hud har det gjort hele forskjellen.

På Clarisonic-børsten min veksler jeg mellom Omoroviczas Moor Cream Cleanser, som ikke virker uttørrende, og Rudolph Cares Cleansing Foam, de dagene huden kjennes fet etter all solkremen. En liten ertestor porsjon er nok, etter at børsten fuktes med litt vann.

Når huden kjennes ren, følger jeg på med et par dråper av Babors Rejuvenating Face Oil, som jeg varmer opp i hendene først. Jeg elsker oljeserum. For det første fordi det gir en ekstra mengde fuktpleie som huden min tørster etter, men også fordi hudpleien i serum som oftest er mer konsentrert, og tas opp i huden på en annen måte enn fuktighetskrem. Babors oljeserum er helt suveren, pluss at den lukter superdigg. Det betyr litt, i hvert fall for meg. Det skal være en koselig stund på badet.

De dagene jeg ønsker et ekstra boost, legger jeg Omorviczas Gold Hydralifting Mask først, som får virke et kvarters tid. Huden kjennes herlig oppstrammet og proppet med næring, og den er således perfekt å bruke før du skal noe spes.

Ingen dag uten øyekrem! Akkurat nå bruker jeg Rudolph Cares Eye Cream med acai som er en sterk antioksidant. Den etterlater huden under øyepartiet myk gjennom dagen, og kommer i en praktisk tube, som gjør at du slipper å stikke fingrene nedi en krukke. Pluss for hygienefaktoren der, altså.

Jeg avslutter med Omoroviczas Intense Hydralifting Cream, som er deilig fuktgivende, dufter av rose, og virkelig så drøy at jeg nå, etter snart fire ukers bruk, nesten ikke kan se at jeg har vært oppi der. Rejuvenating Night Cream bruker jeg om kvelden, og den er noe fetere og rikere. Det føles bra, for om natten skal huden bygge seg opp igjen etter dagens påkjenninger, og da kreves det litt mer muskler.

Fortsatt herlige sommerdager, dere!

Sara:)

 

 

 

SOS Vinterhud

Jeg vet, jeg vet. Du har hørt den tittelen før. Det gjentas til det kjedsommelige. Men hallo. Hvor ubehagelig er det ikke med den tørre, stramme, irriterte, rødmussede huden de aller fleste av oss har akkurat nå? På denne tiden er i hvert fall jeg desperat etter å finne produkter og hudpleieserier som lindrer symptomene nevnt. Jeg har nemlig begynt å se et mønster, hver januar tror jeg at jeg har fått en eller annen allergisk reaksjon. Men så demrer det for meg at jeg hadde det på akkurat samme måte året før. 

Grunnen til at huden reagerer som den gjør på denne tiden av året, og gjør at i hvert fall jeg ser ti år eldre ut i form av linjer og rynker og det som er, er det tørre inneklimaet. For jo mer gradestokken kryper nedover, jo mer skrur vi opp varmen. Er du som meg i tillegg dårlig til å drikke vann om vinteren, blir huden passe dehydrert, og følgelig litt sinna. For mitt vedkommende betyr det at all hudsminke jeg legger, kiler seg ned i linjene som oppstår i min fuktfattige hud. Og når det skjer, ser man bare enda mer sliten ut.. 

Så hvordan mette huden med fukt uten å måtte smøre på enorme mengder gjennom hele dagen? Svaret er å finne en hudpleieserie som bedrer hudens egen evne til å holde på fukten. Selv har jeg blitt stor tilhenger av hudpleie fra et merke som heter Moana skincare. Dette er en økologisk hudpleieserie fra New Zealand, med opptil 95 % aktive ingredienser fra naturen, og for det meste havet. Flere av ingrediensene skal hjelpe til med å styrke hudens barriere. Dette betyr en hud som blir mer motstandsdyktig utenfra og inn, og omvendt, og således flinkere til å holde på egen fuktighet.

Teori til siden. Min opplevelse etter å ha prøvd serien i 6 uker er at jeg bruker mye mindre fuktighetskrem hver gang, enn jeg normalt ville ha brukt. Huden føles myk og god. Kremene jeg har prøvd, som heter Renewal Day Cream og Nourishing Cream, er nokså tynne i konsistensen, og trekker relativt raskt inn. Jeg foretrekker egentlig tykke, deilige kremer siden jeg har så tørr hud, og umiddelbart tenkte jeg første gang at dette kom til å kjennes tørt kjapt. Ville det bli som en tørr film på huden? Men etter bare et par dagers bruk føltes huden tilfreds og absolutt ikke lenger tørr, selv etter morgen- og kveldsrens. Oljeserumet kjennes mer fuktpleiende ut der og da, og er deilig å bruke under dag- og nattkremen. Huden får straks en veldig fin glød som ikke nødvendigvis varer dagen ut, men det kjennes som den liker det som er i serumet. Øyekremen er rikere enn jeg hadde forventet, og jeg liker at den kommer på pumpeflaske, noe som er mye mer hygienisk. 

Konklusjonen må bli at serien virkelig leverer på å være et fuktboost til huden, på en ganske unik måte. Den inneholder dog mye aktive ingredienser, så har du hudallergi eller en veldig sensitiv hud, er det nok lurt å starte med kun ett produkt i første omgang, og se om du reagerer på det som er i. 

Nye favoritter

Er det én ting jeg alltid synes er like gøy, så er det å prøve nye, glødgivende og utglattende sminkeprodukter. Jeg har lenge vært stor fan av mineralpudder med farge i seg, fordi det smelter så fint på huden, uten å gi den “maskefølelsen” som jeg synes jeg får av foundation. Huden min liker rett og slett ikke foundation. Jeg har prøvd utallige varianter. Både dyre og billige, noen med masse fukt i seg (jeg har veldig tørr hud), men absolutt ingen fungerer. Jeg ser jo at andre er kjempefine med foundation, men for meg er mineralpudder løsningen om jeg vil jevne huden. Farget dagkrem eller en dråpe foundation i fuktighetskremen er ikke nok til å dekke de pigmentflekkene og røde partiene som jeg har i ansiktet. Til det må det mer muskler til.

På Beauty & Health messen nå nylig, fikk jeg teste Vita Liberatas mineralpudder. Vita Liberata er et økologisk selvbruningsmerke, som etterhvert har utvidet sortimentet sitt med litt andre type produkter. Jeg har prøvd selvbrunerproduktene deres, og de er superbra. Mineralpudderet Self Tanning Bronzing Minerals (jepp, det virker faktisk selvbrunende også), legger seg veldig fint på huden, og gir en supernaturlig glød. Den er helt klart like god som min favoritt gjennom alle år fra Laura Mercier. Pudderet jobber sammen med foundation om du vil legge den lett over et tettere dekke, og fungerer som de fleste selvbrunere aller best når huden er gjennomfuktet. 

Selv bruker jeg den over mitt glødgivende favorittprodukt nr 2, nemlig Estée Lauder The Illuminator, som er en primer med utrolig fine lysreflekterende pigmenter i seg. En primer gjør at hudsminken du legger sitter lengre og bedre, og i dette tilfellet gir den også et vakkert skinn. Best resultat får du om huden er nyrenset og smurt inn med en god fuktighetskrem. Unngå å smøre primeren rundt nesen der du har porer, da dette vil fremheve disse. 

Sist, men ikke minst. Jeg kjøpte multiproduktet Master Mixer fra RMS Beauty på Pureskin.no, og jeg ELSKER den! Bruker den som highlighter øverst på kinnbeinet, litt på neseryggen, og som kremskygge på øyelokket. Den er utrolig nydelig, og ser veldig naturlig ut med et hint av gyllen farge i seg. Du kan også legge den på leppene om du vil, og brukt som beskrevet binder den på en måte makeupen din sammen.

Altså: Rens-Fukt-Primer-Pudder-Highlighter

Forresten: På bildet av meg har jeg også lagt Lip2Cheek kremblush fra RMS, i fargen Beloved. Den passer alle hudtoner, og er utrolig fresh!

Ha en fin dag!

Sara:) 

Jakten på julegløden

Glød er et av de mest brukte ordene i artikler som omhandler skjønnhet. Vi nordmenn er ville etter produkter, tips og triks som gir oss den etterlengtede gløden. For de aller fleste handler det om å sanke råd om hvilken hudpleie som virkelig funker. Du kan sparkle på så mye sminke du bare vil, men hvis huden din ikke har det bra uteblir gløden. 

Beskrivelsene over er forøvrig helt normalt om vinteren. Den konstante vekslingen mellom tørr og oppvarmet inneluft, og kald uteluft er brutal for huden din. Etter 10 år som skjønnhetsjournalist og lidenskapelig opptatt av hudpleie, kan jeg ikke stresse nok betydningen av å rense huden riktig og nok. For at de gode kremene og serumene du har brukt pengene dine på skal få gjøre jobben sin, må du fjerne alt som ligger på hudens overflate og blokkerer passasjen nedover. Gjør du ikke dette blir de dyre dråpene bare liggende utenpå som et lag, og huden blir seendes grå og gusten ut. Foruten sminke og smuss, ligger det også døde hudceller på hudoverflaten. Huden vår produserer nye hudceller hele tiden, og det tar cirka 28 dager fra en hudcelle blir dannet til den «dør» ? altså blir gammel og tørr. Disse må du fjerne med en god ansiktsskrubb, helst et par ganger i uka. 

På denne tiden av året gjør du klokt i å velge en som inneholder gode oljer slik at huden pleies samtidig, nå som den er så dehydrert. Jeg har testet en hel haug med ansiktspeelinger opp gjennom årene, og blant mine soleklare favoritter er Helena Rubinsteins Pure Ritual Care In Peel. Hvorfor? Fordi den gir den luksuriøse hudpleiefølelsen, samtidig som den leverer. 

En ertestor porsjon masseres på tørr hud, for så å renses av med vann mens du fortsetter å massere. Da blir den nemlig til en slags rensemelk som glir lett av huden. Det geniale med produktet er den fantastiske fuktpleiende og geléaktige konsistensen, som gjør den til en peeling du faktisk har lyst til å bruke flere ganger i uken. Godt lukter den også. Den glatte og myke huden du får etterpå, gløder litt ekstra i noen timer. Dette er ikke helt unikt for akkurat denne peelingen, men betyr at blodsirkulasjonen i huden har kommet igang. Jeg pleier ofte å bruke den før fest.

PS: Smører du på et rikt oljeserum rett etter peelingen, har du virkelig gitt mat til huden!

My beauty essentials

Min hverdagssminke tar meg under fem minutter å legge. Jeg har hatt samme rutine i så mange år nå, at jeg kan gjøre det i søvne. Så har jeg lært et par nye teknikker i det siste, som jeg synes har gjort at resultatet blir enda bedre. Og det med minimal innsats. 

Jeg starter alltid med concealer under øynene. Liker å få bort de mørke ringene som gjør at jeg ser både trøtt og sliten ut. Med en gang ser man freshere ut, og den lille magien der gjør meg skikkelig happy. Favoritten min er Sheer Eye Zone Corrector fra Shiseido. Den er passe dekkende, samtidig såpass lett og tyntflytende at å påføre går kjapt. I tillegg har den en ørliten highlightereffekt i seg, som gjør at du ser pigg ut.

Jeg følger så på med brynsblyant fra bareMinerals. Trikset er å legge den med korte, raske strøk, som om du tegner opp hår. Kosten i andre enden av blyanten jevner ut og gjør at det ser naturlig ut. Eventuelt overskudd fjerner jeg med en q-tip. 

Jeg simpelthen elsker maskaraen Lash Queen fra Helena Rubinstein, som gir masse volum og samtidig definerer, og som er superrask og enkel å påføre. Jeg har prøvd utallige maskaraer gjennom min tid som skjønnhetsjournalist, men få har kunnet måle seg med denne.

Nå på vinterstid liker jeg å bruke et mineralpudder med farge som gir glød, og Laura Mercier sitt formelig smelter inn i huden og ser veldig naturlig ut. Det legger seg virkelig ikke i fine linjer og fremhever dem, noe jeg synes mange mineralpudder dessverre gjør. Noen dager legger jeg det kun under kinnbeina, i pannen og på neseryggen for å få frem ansiktskonturene, andre ganger i hele ansiktet.

Det er alltid like morsomt å hente frem eplekinnene med en frisk rouge, og jeg bruker en tricolor fra Smashbox for tiden, der jeg kan blande meg frem til riktig farge. Til slutt legger jeg en highlighter fra Mac i pudderform øverst på eplekinnene, men ikke for nærme nesen der vi alle har store porer. Pudder her vil bare fremheve det du prøver å skjule. Børster til slutt litt i pannen og på neseryggen også. Det ser så fint ut når lyset treffer.

Voìla, klar for dagen!

Red lips

Jeg har aldri vært så veldig flink til å bruke farge på leppene, og i hvert fall ikke knallrød. Men etter at jeg nylig klippet meg og fikk en sveis for første gang på over 10 år, fikk jeg av en eller annen uforklarlig grunn skikkelig lyst til å prøve red lips. Du vet, sånne jordbærrøde lepper som bare lyser mot deg når du møter noen som har våget seg på den greia der. Det jeg ville ha, var en lipgloss som gjør det litt mer naturlig enn en leppestift. Opplever at de bare tørker ut på leppene mine, og det ser forøvrig alltid kunstig ut på meg. Kriterie to og tre: Tett fargepigmentert, og så lite seig som mulig (fordrar ikke når lipglossen klistrer seg til det minste lille hårstrå som sveiper over ansiktet mitt). 

Jeg ble anbefalt å prøve Eizabeth Arden, som forøvrig har fornyet hele makeupsortimentet sitt, og valget falt på Beautiful Colour Lipgloss i fargen Red Door Red. Elsker den! Den er absolutt rød, men jeg synes likevel den tåler dagens lys på grunn av den myke rødfargen og den naturlige glansen. Pluss at den er relativt tynn, og derfor ikke blir liggende utenpå leppene som et tykt og unaturlig lag. Trenger du å slikke deg på leppene, blir du altså ikke stående og gnafse lipgloss. 

Når jeg bruker den, holder jeg resten av makeupen nokså enkel. Kun mascara, brynsfarge og blush.

Lite tips: Er du tørr på leppene, blir resultatet fort kakete (“flaky”). Bruk en leppeskrubb først, og ha på litt leppepomade. Deretter lipgloss.