Spis deg til vakrere hår

Reklame | Hair Optimizer

Foto: Gry Traaen

Håret vårt går i ulike vekstfaser, og påvirkes også av kosthold, sesonger og hvordan vi lever. Opplever du at håret ditt vokser saktere og ser tørt og livløst ut, og kanskje også at du mister mye hår eller at håret brekker lett, kan dette skyldes hormonelle forandringer og stress, eller at du har tatt noen behandlinger som sliter på håret. Kjenner du deg igjen i dette, bør du definitivt lese videre.

Hvordan håret ser ut og føles, har for de aller fleste veldig mye å si når man går ut døra. Personlig kan alt stemme av både sminke og klær, men om håret mitt føles feil, blir liksom alt feil. Enig? Vi vet godt at B-vitaminer gir et sunnere og vakrere hår, og enkelte av oss har svelget nedpå ølgjær til den store gullmedalje. Eller prøvd å endre kostholdet, samt bruke mer skånsomme produkter i håret, droppet rettetanga osv. Men dersom den normale veksten av håret har stagget, eller du mister mye hår, trengs det litt annen hjelp. Mer muskler. Mer målrettet næringstilskudd innenfra. Kort sagt et kosttilskuddspreparat, beregnet på nettopp håret ditt.

Rett før sommeren ble jeg spurt om å teste et slikt preparat som er 95% naturlig, og i tillegg økologisk. Produktet har i flere år eksistert på det svenske markedet, og har nå kommet til Norge. Kosttilskuddet, som heter Hair Optimizer, skal gjøre nettopp som navnet tilsier- optimalisere håret. Eller hårets vekst og utseende, for å være helt konkret. Dette er et spesialkomponert tilskudd som gir næring til hårrøttene, som igjen gir et tykkere og sterkere hår med fin glans.

Dette inneholder Hair Optimizer

  • Økologisk hirse- og hvetekimsekstrakt. Hirse er en av verdens eldste kornplanter, rik på mineraler som forsfor, sink, jern og vitamin B6. Hirseekstrakt er vist effektiv mot håravfall, har beskyttende egenskaper, og styrker hårets struktur og motstandskraft. Den gir også en frisk hårbunn, noe som er viktig for et vakkert hår. Hirse er også rik på miliacin, som stimulerer hårvekst og styrker hårets kvalitet. Hvetekimsekstrakt kapsler fukt inn i håret, noe som gjør at hårets fuktbalanse og elastisitet bevares. Dette gjør at håret blir mindre tørt, og ikke brekker så lett.
  • Kobber. Bidrar til hårets normale pigmentering, og gir håret glans og en rikere, dypere farge
  • Aminosyren L-cystein, en viktig del av proteinet keratin, som er det proteinet håret primært er oppbygget av.
  • Biotin, selen og sink. Bidrar til å opprettholde et normalt hår. Selen og sink gir i tillegg sterkere negler.

 

Selv skulle jeg gjerne ha testet dette produktet, og gitt dere min opplevelse av det, men siden det vokser en liten turner inni meg om dagen, bestemte jeg meg for å la det være. På det feltet er jeg litt ekstra påpasselig, eneste tilskuddet jeg holder på med i disse månedene er tran. Så da kastet jeg ballen over til to testere som jeg kjenner veldig godt, og som jeg visste vil gi sin helt ærlige mening om effekten av Hair Optimizer. Min gode venninne og trebarnsmamma Ingrid, og Marie, min kjære kusine. Og hvorfor akkurat disse to? Jo, fordi de begge har slitt med hårtap over en lengre periode, og har opplevd at håret i tillegg, eller som følge av, har trengt en boost når det gjelder å se sunt ut. Ingrid har fått tre barn på rappen, og har ammet lenge. Dette har gjort at håret hun har mistet under ammeperiodene ikke har rukket å komme tilbake, og de har dessuten tæret på næringslagrene hennes. Marie, som er 25 år, har også opplevd at håret har blitt tynnere og mer livløst, uten noen god forklaring på dette. 

Begge fikk utdelt tre pakker hver rett før sommeren, som holder til tre måneders testing. To kapsler daglig gjennom perioden, for å booste veksten. Etter en periode på tre måneder, kan man gå ned til én kapsel per dag.

Ingrids hår før hun startet å ta kapslene. I følge henne selv, preget av lange ammeperioder og medfølgende uttynning, samt at håret hadde mistet mye glans.

Mot slutten av sommeren, tekstet jeg Ingrid for å høre hvordan det gikk. Her er svaret hennes:

Det føles som håret har vokst i bunnen, det virker tykkere og som om jeg har fått mer hår, spesielt i de tynne partiene i fronten. Nå har det jo vært sommer med masse d-vitamin og fisk, men uansett så er jeg happy med å få tilbake håret som har blitt borte etter tre tette (og lange) runder med amming..

Nå, etter tre måneders bruk, har hun dette å si:

Det første jeg la merke til, etter ca 5-6 uker, var at småhårene / ammehårene vokste raskere, jeg fikk faktisk også generelt økt hårvekst på beina og kraftigere bryn(!). Dette kan jo ha sammenheng med tidspunktet jeg startet å ta tilskuddet, da det har vært en knallsommer med masse sol og at kostholdet samtidig i enda større grad har bestått av mer grønnsaker , frukt og sjømat enn ellers. Jeg føler at håret mitt har blitt mer fyldig på toppen da jeg tidligere har mistet veldig mye etter tre runder med amming, og at det derfor virker og ser mye sunnere ut.

For Ingrid har altså Hair Optimizer, i løpet av kun tre måneder, helt klart fungert.

Etter tre måneders bruk. Håret ser sunnere og mer glansfullt ut, og Ingrid opplever at flere hårstrå har vokst ut.

Marie helt i starten av testperioden.

Marie hadde dette å si mot tampen av sommeren:

Jeg synes det virker som om produktet har hatt god effekt på håret mitt, det vokser bedre og jeg opplever at hårstrående tåler mer og ser mindre slitt ut. Jeg synes også at jeg mister mye mindre hår, og gleder meg til å se fortsettelsen!

Nå, etter tre måneders bruk, har hun dette å si:

Den første endringen jeg la merke til var at håret mitt så sunnere og friskere ut. Det ble faktisk mer glansfullt og fyldig, selvom jeg har et veldig matt og tynt hår i utgangspunktet.

For Marie har tilskuddet også hatt en veldig positiv effekt, hun har fått fyldigere hår, og det ser mye mer glansfullt ut. Altså to testere, med ulikt utgangspunkt, livsfase og alder, men med tilsvarende hårproblem, har begge opplevd samme positive effekt av Hair Optimizer

Marie, etter tre måneders bruk av kapslene.

 

Har du også lyst til å teste Hair Optimizer, får du kjøpt produktet hos Sunkost over hele landet, enten i pakke på 30 eller 60 kapsler. Du kan også kjøpe her.

Lykke til, da!

Sara:)

 

Facebook: Hair Optimizer Norge

Instagram: Hairoptimizer.no

Glødgivende favoritter

Så er det høst igjen, og brunfargen fra i sommer har kanskje forsvunnet. I alle fall har min det. Og med den forsvant gløden. Så nå er det tilbake til mer tidkrevende sminkerutiner, og jakten på gode produkter som leverer på en hud som også har sine utfordringer som tørrhet og pigmentflekker. Jeg kan ikke stresse nok at gode hudpleierutiner er avgjørende for et godt resultat. Dette fordi du blant annet minimerer fine linjer og porer, der foundation og pudderprodukter vil legge seg og bare fremheve. Når det kommer til meg selv, kan jeg likesågodt droppe hudsminke dersom jeg har slurvet med hudpleierutinen kvelden før og samme morgen. Er huden tørr, vil alt jeg putter på bare se ujevnt ut. Pri nr 1 er fukt, og personlig er jeg stor fan av fete kremer og oljeserum, som bader huden i pleie. 

Så da er er grunnlaget lagt. Jeg er glad i mineralpudder, og har lenge brukt Laura Mercier sitt. Jeg ser imidlertid i det skarpe høstlyset, at også dette pudderet legger seg i porene mine, som det bare blir flere og flere av. Det poresammentrekkende masker ikke klarer å ta, må derfor en primer fikse. Og hva er en primer? Det er et sminkeprodukt som forbereder huden på makeup, og fyller inn ujevnheter i huden slik at hudsminken du legger over blir jevnere, glattere og holder gjennom en hel dag. Mange primere gir dessuten en fin, underliggende glød da de ofte inneholder litt perlemor. Jeg er veldig glad i Estée Lauders The Illuminator, som er en ren primer med perlemorseffekt. Samme glød har Bobbi Brown Extra Bare Glow, men førstnevnte innehar i større grad primeregenskapene. Bobbi Browns produkt er mer en fuktbalm med perlemorskimmer, og er sånn sett topp på tørr hud for å gi ekstra glød.

Estée Lauders The Illuminator til venstre, Bobbi Brown til høyre

Perfekt stick foundation du kan ha i veska fra YSL, All Hours Foundation Stick.

Over primeren kan du legge både pudder- og kremsminke etter behov. Akkurat nå er jeg veldig klar for kjølige rosatoner på blushen, som gir den “friske roser i kinnene”- looken som passer bra i det crispy været. Jeg pakker straks bort ferskenrosa blush, og tar den frem igjen neste sommer.

Sara:) 

Lag din egen bodylotion

Jeg har i mange år vært opptatt av å spise så rent og økologisk som mulig. Da jeg gikk gravid første gang, ble jeg også opptatt av at det jeg smurte på kroppen, samt smurte på i armhulene, skulle være så naturlig som mulig. Særlig tenkte jeg på kroppskremen jeg brukte, som skulle på i såpass store mengder, og daglig på magen for å unngå strekkmerker. Til min store glede har utvalget av økologisk og naturlig kosmetikk økt. Jeg har testet mye, og opplever at de gamle, trauste og tidvis udelikate “helsekost-produktene” er erstattet med delikat og spennende kosmetikk som leverer på lik linje med mer tradisjonell kosmetikk. Og det må de.

Men tilbake til dette med kroppskrem. For å bevare brunfargen etter sommeren lengst mulig, smører jeg meg daglig med bodylotion etter dusj. På pureyou.no, som er en nettbutikk med fresh økologisk kosmetikk og hudpleie, kom jeg for litt siden over en krukke med 100 % naturlig sheasmør. Etter råd fra de søte jentene som driver butikken, pisket jeg opp litt av smøret med tilsvarende mengde extra virgin kokosolje i kjøkkenmaskinen min. Det tok et par minutter, og resultatet ble en superfluffy og myk krem, som føles helt fantastisk på huden. Topp for å forebygge strekkmerker er den også. Jeg brukte en slikkepott til å skrape den ut av bollen, og hadde den over på en liten krukke. Denne gleder jeg meg til å bruke med god samvittighet.

Dette var superenkelt, og ikke minst gøy! Og du- hvis du ikke liker lukten av sheasmør, så kan du med fordel tilsette et par dråper eterisk olje fra for eksempel lavendel. Og du får kjøpt små, fine krukker på nettet som ser veldig dekorative ut på badet, om du ønsker. Fin vertinnegave er det også, lagd med mye omtanke.

Lykke til!

Sara:)