Tipsene som redder tørre hender og føtter

Foto: Gry Traaen @grytraaen

1. Hendene er like utsatt som ansiktet om vinteren, når det gjelder vær og vind. Husk å bruke hansker når du er ute, og smør hendene inn med en god håndkrem etter håndvask.

2. Ikke glem oppvaskhansker når du tar oppvasken. Såpen tørker ut huden, og kan i verste fall irritere slik at du får sår og sprekkdannelser.

3. Kjøp et par tynne bomullshansker, som du tar på før du legger deg om kvelden, etter at du har smurt deg med en god håndkrem. Du vil våkne opp med silkemyke lanker!

4. Fil føttene et par ganger i uka med en fotfil, og smør de så inn med en rik og fettholdig fotkrem hver eneste kveld. Trer du på et par fryseposer etter at du har smurt deg inn, med tynne bomullssokker over og sover med disse natten over, blir resultatet enda bedre.

5. Har huden på hælen sprukket opp, kan et fotbad med mykgjørende salt og en pimpestein gjøre susen. Et annet tips er å kjøpe en fothøvel, som du får i butikker som Vita og enkelte dagligvarehandler. Jeg har en slik, og den er virkelig supereffektiv! Men ikke bli for ivrig, plutselig sitter du med sår på hælene, og det er skikkelig vondt!

6. Gidder du ikke ta deg så mye bry med stell av føttene, får du kjøpt på apoteket en slags sokk du trer på, som løser opp tørr hud over noen dager. Du flasser massivt, og står igjen med supermyke føtter. Jeg har ikke selv testet det, men vet mange har god erfaring. Perfekt i en travel hverdag!

Tips!

Har du veldig tørr hud på hendene, kan du lage deg en skrubb av litt olivenolje og sukker, som du gnir forsiktig på håndbaken og mellom fingrene. Følg på med en fet håndkrem.

Hjemmelaget håndskrubb på 1-2-3!

 

Perfekt til håndveska, håndkrem med mandel og honning, kr 70

 

Rik fotkrem fra LÓccitane med sheasmør, kr 229

Håndkrem fra Babor som trekker raskt inn, kr 225

Lengter til sommer og kun sandaler på føttene!

 

 

No makeup-makeup

Foto: Gry Traaen @grytraaen

  1. Start med å blande noen dråper foundation, eller en primer med highlighter i seg, i dagkremen din. Dette gjør at huden ser sunn og strålende ut.

  2. Påfør concealer under øynene, rundt nesevingene, og der du ellers trenger dekke.

  3. Marker brynene med en brynspenn, og børst fargen jevnt utover.

  4. Poenget med denne looken, er å fremheve trekkene dine subtilt. Øyesminken droppes. Med lette strøk oppover, legger du et solpudder under kinnbeina. Stryk også litt øverst langs pannen.  

  5. Ferskenrosa blush ser alltid flatterende ut. Legg den på eplekinnene, som du får frem ved å smile.

  6. Rett over blushen, øverst på kinnbenet, legger du en highlighter. Stryk også gjerne litt langs neseveggen.

  7. Avslutt gjerne med en friskrød leppepomade.

Tips!

Stryk litt av blushen din på øyelokkene. Det ser superfresht ut!

Supersmarte The Eye Eraser fra Maybelline, kr 129

Min favoritt blant brynspenner, Frame and Define Brow Styler fra bareMinerals, kr 299

Nydelig primer fra Estée Lauder, The Illuminator, kr 365

 

Jeg drar ofte på med litt ekstra leppefarge når jeg dropper øyesminken.