Digge appelsinscones

Keen på noe godt til helgen? Disse sconesene lager du på under en time, og de er så gode at du kommer til å slite med å spise bare én.

Oppskriften er basert på denne, men jeg lagde den på havremelk isteden for vanlig melk, og brukte litt annet type mel, og det var veldig vellykket! I oppskriften står det at du skal kjevle ut deigen og stikke ut sconesene med glass, men for å forenkle prosessen lagde jeg deigen litt løs, og hadde bare rett på bakepapiret med en skje. Det funket veldig bra! Liker at de ser litt rustikke og uperfekte ut.

Du trenger:

250 gr romtemperert smør
150 gr sukker
Saften av 2 appelsiner
300 gr hvetemel
300 gr sammalt speltmel
250 gr siktet speltmel
4 ts bakpulver
5 1/2 dl romtemperert havremelk
To gode never hakkede valnøtter og aprikoser

Fremgangsmåte:

1.Bland romtemperert smør, sukker og appelsinsaft
2.Tilsett mel og bakepulver
3.Tilsett melk
4.Rør inn aprikos og valnøtter

Porsjoner på brett med skje, og stek på 200 grader midt i ovnen, i 15 min.

Sconesene er supergode som de er, men du kan også servere med et deilig syltetøy til.

Nyt!

Maskerade

 

Føles huden din gusten, tørr eller sensitiv? Eller sliter du med kviseutbrudd? Vinteren er en skikkelig styrkeprøve når det kommer til ansiktshuden, og den trenger derfor litt ekstra pleie. En god ansiktsmaske er ofte en klok investering, fordi dette er konsentrert hudpleie som pleier, nærer og behandler huden i forhold til et spesifikt problem eller en tilstand.

6 kjappe om masker

1 . For at ansiktsmasken skal få trenge ned i huden og virke som den skal, må du rense og deretter peele huden først. Ellers er det bortkastet.

2. Et veldig vanlig problem for de aller fleste, er fuktfattig og dehydrert hud. Velg en nærende og fuktighetsgivende maske, som får sitte på i minst 15 minutter.

3. Fuktgivende masker kan du gjerne sove med over natten, dersom huden din er veldig tørr. Legg et mykt håndkle på hodeputen.

4. Strever du med uren hud, ser du etter en maske som renser ned i porene. Leirmasker er fine å bruke, og de virker ofte også sammentrekkende på porene.

5. Har du fått et mer hissig akneutbrudd, vil masker med betennelsesdempende gurkemeie eller sulfat i seg gjøre susen.

6. Er det glød du er på jakt etter, kan du prøve en maske med naturlig AHA-syre i seg. Masken vil fjerne gamle hudceller øverst i hudlaget, og bringe frem glatt og fin hud.

 

Tips!
Ta en titt på huden din og kjenn etter hva den trenger, og ikke bare bruk en hvilken som helst maske.

 

The Ritual of Namasté Glow Mask med naturlig AHA, øker cellefornyelsen og gir huden en fantastisk glød, kr 325.

Skin Best Wonder Mud fra Biotherm er en lett og luftig leiremaske med rhassoul leireekstrakt, som blant annet minsker porene.

Kiehl’s Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque styrker huden og gir fin glød. Kr 450

Omorovicza Silver Skin Saviour er perfekt om du har uren hud og kloggede porer. Koster kr 750, noe som er en veldig god pris for dette luksusmerket. Er det ren fukt du er på jakt etter, er Nuoris Supreme Moisture Mask en av mine favoritter. Kr 645.