Fuktboostere

Foto: Bård Gundersen

Hvis du som meg sliter med tørr hud akkurat nå, bør du lese videre. For etter å ha prøvd meg frem og tilbake med diverse fukthjelpere som alle lover gull, har jeg endelig funnet en kombinasjon som  funker skikkelig bra! Huden min kjennes fornøyd og i balanse, og har sluttet å flasse på partier som nesen og i pannen. Tørrhetslinjene er det også blitt mindre av.

 

The magic wonders

Jeg liker å rense huden morgen og kveld, og har blitt stor fan av Babors HY-ÖL & Phytoactive Reactivating. Ikke bare lukter duoen utrolig godt ved påføring (liljekonvall!), men huden blir herlig ren uten å føles tørr og stram etterpå. Dette er del av et dobbelrensprogram, så enkelte dager følger jeg også på med en enzymrens i samme serie, for å rense huden dypere enn bare på selve overflaten.

Et digg oljeserum er et must for min tørre hud, det holder ikke med bare fuktighetskrem. Babors Rejuvenating Face Oil har lenge vært en favoritt, og jeg anbefaler den igjen og igjen. Den gjør masse for min hud, både i form av fukt og glød. Jeg lar den ligge på alene mens jeg for eksempel pusser tennene, før jeg følger på med min nye oppdagelse, en visstnok godt bevart skjønnhetshemmelighet blant makeupartister, nemlig Weledas Skin Food. Dette er ikke fuktighetskremen for deg med fet hud, denne er tykk og nokså seig, og brukes av mange som en kur når huden er i harnisk. Som min er akkurat nå, og typisk er for flere av oss etter en lang og kald vinter. Er du rødmusset og sliter med tørrhetseksem eller irritert hud, bør du også absolutt prøve denne. Den kan forresten med fordel brukes på tørre flekker på kroppen.

Øyekremen Revitalizing Supreme fra Estée Lauder er også en longtime favoritt, da den gir masse fukt gjennom dagen, og samtidig er lett i påføringen. Synes også den virker på kråketær og linjer rundt øyepartiet.

Lenge har jeg lett etter en farget dagkrem/bb eller cc krem som gir en naturlig farge, samt fukt og også beskyttelse mot sola. Og gjett om jeg har funnet den! Babor igjen, med sin Essential Care BB Cream med solfaktor 20. Denne er perfekt nå som huden som sagt er ganske tørr, fordi den gir masse fukt og pleie, samtidig som den jevner ut hudtonen på perfekt vis. Det faktum at det er såpass høy faktor i den, slik at du ikke trenger å smøre deg med solkrem i tillegg, gjør den til en soleklar favoritt!

Pssst! Spis masse omega- 3 rike matvarer, som fet fisk, valnøtt og chiafrø, om du også vil smøre huden innenfra. Det har god effekt på tørr hud, men også aknehud, om du sliter med dette.